Főoldal / Táplálkozás
Táplálkozás

Táplálkozás

Táplálkozási szokásainkat számos tényező befolyásolja: egyedi igényeink és vágyaink, pillanatnyi hangulatunk, környezetünk szokásai, az, hogy éppen milyen élelmiszerekhez jutunk hozzá, valamint a reklámok. Ajánlatunkat egészséges felnőtteknek szánjuk. Más célcsoportok (idős emberek, gyermekek, kamaszok, stb.) igényeit itt nem vettük figyelembe.


A táplálkozási piramis

A táplálkozási piramis olyan élelmiszertípusok kombinációit ábrázolja, mely kombinációk alkalmazásával biztosíthatjuk szervezetünk számára a megfelelő energiaellátáshoz, az optimális erőnléthez és szerveztünk ellenállóképességének fenntartásához szükséges anyagokat. Ezek az anyagok az általános jó közérzet megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszanak.

A piramis alsóbb szintjein található élelmiszereket nagyobb, míg a felsőbb szinteken látható táplálékokat kisebb mennyiségben kell fogyasztanunk. Minden étel fogyasztása megengedett. Fontos azonban, hogy az adott évszaknak megfelelően és a lehető legnagyobb változatossággal válogassuk össze őket.


pyramide