Főoldal | Fit&Well | Speciális termékek

Nucleo Cell

11 490 Ft
Db

Nukleotidok meghatározása: A nukleotidok olyan molekulák, amelyek összekapcsolódva az RNS (ribonukleinsav) és a DNS (dezoxiribonukleinsav) struktúrális egységei, épitőelemei. Emellett a nukleotidok fontos szerepet játszanak a sejtközi jelzésátvitelben és fontos ko-faktorai az enzimatikus reakcióknak.

A NucleoCell a természetes RNS és nukleotidok keverékét tartalmazza, amelyek a sejtszintézis elsődleges összetevői. Ezek az anyagok, élesztőkivonatból kinyerve, megegyeznek a testben azokkal, melyeket a test önmaga is termel. A NucleoCell ellátja a testet ezekkel a sejtkomponensekkel és ezáltal természetes módon hozzájárul.

A Bath egyetemen Angliában, egy dupla-vak placebó kontrollált tanulmányban, melyet egészséges férfiakon végeztek, csökkent laktát értékeket kaptak és kortizolszint csökkenést is mértek: fizikai aktivitás után, a laktát és kortizol értékek jelentősen alacsonyabbak voltak 60 napos NukleoCell diéta után, a placebó kontroll csoport értékeihez viszonyítva(1). A kortizol egy stressz hormon és fizikai aktivitás közben választódik ki, és ez a hormon hosszabbá teszi a felépülési időt és elnyújtja a protein szintézist is, emellett csökkenti a védelmi mechanizmusok erejét is. A sportolás közben a magas kortizolszint a magas intenzitású fizikai igénybevételből adódik.

Egy másik tanulmány, amit a NukleoCell-el végeztek azt találta, hogy a (jó) HDL-koleszterin jelentősen növekedett, 15%-kal, a kontroll csoporthoz képest 60 napos használat után. Mindemellett a teljes koleszterin szint csökkent, következésképpen a (nem kedvező) LDL-koleszterin szint is csökkent.

Korábbi tanulmányok a NucleoCell-el végezve vizsgálták az immunitásra gyakorolt hatását is, a megfázást és influenzát tekintve. 28 napos NucleoCell adagolás után az általános megfázás, az influenza fertőzés és másodlagos fertőzés tüneteit csökkentette: fájdalmas arcüreg, melléküreg, fülfájás, száraz száj, torokgyulladás, izomfájdalom, fejfájás (3).


Előnyök

• A nukleotidok hatékonysága tudományosan bizonyított 3 klinikai vizsgálatban

• Csökkent stressz jelzők fizikai edzés után

• Felgyorsult felépülési idő fizikai edzések után


Felhasználás

2 x 2 kapszula minden nap. Ahhoz, hogy a teljes hatás spektrumát élvezzük, javasolt, hogy a NucleoCell-t rendszeresen szedjük. Szintén javasolt a dózis duplázása fizikai igénybevétel esetén kb. egy héten át, edzések, versenyek idején és fertőzéses megbetegedés kezdetekor (megfázás, influenza). Ne használják élesztő allergia esetén, illetve szervátültetés után.


Összetevők

DL-metionin, élelmi élesztő 19%, élesztő-kivonat nukleotidokkal 18.5%, inozitol, L-lisin, vitaminok, nátrium-citrát, magnézium-sztearát, szilikonsav. Kapszula bevonat: cellulóz

nucleocell