Főoldal | Pro

L-Glutamin 100%

9 990 Ft
Db

61% glutaminnal számolva a legtöbb, szabad formában előforduló aminosavnak számít az emberi szervezetben. Alapvetően az izomsejtek önmaguk is képesek glutamint előállítani de fizikai igénybevétel közben megtörténhet, hogy ez a termelés nem megfelelő. Ebben az esetben a kiegészítés javasolt. Ezokból a glutamin félig-esszenciális aminosavnak számít.

A test minden energiaforrás után kutat intenzív edzés közben. Gyakran előfordul, hogy a szervezet nem rendelkezik elegendő tápanyaggal és emiatt az izomtömeg lebontásához kénytelen nyúlni, hogy energiaforráshoz jusson. Miközben ezt teszi, a glutamin meghatározó szerephez jut a fehérjéből történő energiaelőállításhoz. Ráadásul a glutamin támogatja a glikogén-raktárakat az izomsejtekben és ezáltal létfontosságú összetevője a magas minőségű regenerációs termékeknek. Hosszútávon az immunrendszert is erősíti az antioxidáns és gyulladás-csökkentő hatása miatt.

Erő-atléták profitálhatnak a glutamin transzport tulajdonságaiból is. A kémiai struktúrájából következően a glutamin egy építőkapocs más aminosavak között. A glutamin összekapcsol más aminosavakat, elszállítja azokat a megfelelő helyre az izomzatban és lehetővé teszi a újrakiválasztásukat. Ez egy sokkal folyamatosabb izomépülést tesz lehetővé. Mindemellett a glutamin csökkenti a fehérjelebomlást fizikai igénybevételek után (anti-katabolikus tulajdonság). A glutamin szintén leköti a szabad vizet az izomsejtben és az izmos kinézet sokkal egységesebb és definiáltabb.


Előnyök

• Tiszta L-glutamin – szabad aminosavak melléktermékek nélkül

• Erősportokban használható és állóképességi sportokban a regenerációhoz és az izomtömeg-építéshez

• Glutén-mentes, laktóz és tejproteinek; 100% növényi


Felhasználás

A regeneráció támogatásához és izomtömeg-építéshez közvetlenül edzés után.

Italhoz vagy ételhez adva fogyasztandó.


Összetevők

L-glutamin szabad aminosavként.

glutamin