Főoldal | Energy | Energia italok

Competition 1000g

6 190 Ft
Db

 

A COMPETITION egy enyhén ízesített sportital-por fontos elektrolitokkal. Különleges összetételének és semleges tulajdonságainak (íz és pH) köszönhetően, nagyon könnyen emészhető még magas koncentrátumban is.

 

 A COMPETITION a sportitalok lényegére fókuszál - egy optimális folyadékpótló maximális energiasűrűséggel! Ez lehetővé válik a kivételes ozmolaritásával és mindeközben sokkal nagyobb adag szénhidrátot is tartalmaz, mint az általános sportitalok.

 

A 8 különböző szénhidrát lehetővé teszi a felszívódást különböző transzport rendszereken keresztül. Ebben a formában a test tisztán több energiaegységre tud szert tenni a bejuttatott szénhidrátokból és közben megőrzi a saját glikogéntartalékait is (lásd az 1. grafikon ábrát).

 

Mindezeket tetézi, hogy különféle típusú cukrok kombinációja segít a lassabb és gyorsabb energiaellátásban, mindemellett javítja az energia felhasználást 20-50%-al összehasonlítva az egyféle cukor használattal (lásd a 2. grafikon ábrát).

 


 

Előnyök

 

A Competition ital úgyszólván pH semleges, mivel nem tartalmaz savasítókat és nagyon enyhén ízesített.

 

Nagy molekulájú keményítő-hidrolizátumok nagyon alacsony ozmolaritással.

 

Az Izomaltulóz (glukóz + fruktóz) és a trechalóz (glukóz + glukóz), más cukrokkal szemben, biztosít egy tisztán lassúbb glikémiás hatást és inzulin-emelkedést.

 

Akár 100 g erőt is tartalmaz 1000 ml-ben és még mindig hipotón (240 mOsm).

 


 

Felhasználás

 

A legmagasabb energiaszükségletet is kielégítő sportitalként használható, extrém emészthetőségi tulajdonságokkal. Szénhidrát-töltéshez is megfelelő ital. 100g/liter keverési arányig hipotón ital (240mOsm), kiemelkedően magas enrgiaigény esetén az italkeverék koncentrációját maximum 120g/liter -ig lehet növelni (így izotóniás italt kapunk).

 


 

Összetevők

 

Dextróz, maltodextrin, keményítő-hidrolizátum 27% (árpa, rizs), szukróz, fruktóz, trehalóz, ásványi anyagok(nátrium-citrát, kalcium-laktát, magnézium-citrát, nátrium-klorid, kálium-citrát), ízesítők

 


 

Íz / Kiszerelés 

 

Semleges, Narancsos, Citromos, Málnás

800 g-os csomag (=10 Liter)

Semleges, Narancsos, Citromos, Málnás

1000 g-os doboz (= 12-17 Liter)

Narancsos

20 x 39 g-os adag gyűjtődobozban (= 1-2 Liter)

 

 

 

competition